Du behöver

  • 1 tråg (500 g) sopprötter
  • ca 500 g färska rödbetor
  • 2 msk smör eller olja
  • ca 1 1/2 liter kokande vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • ca 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 1 burk stora vita bönor
  • alfalfagroddar

Gör så här

1
1 Skala, skölj och råriv sopprötter och rödbetor. Hetta upp matfettet i en rymlig kastrull, fräs rotsakerna under omrörning ett par minuter. Häll på vatten och koka upp.

2
2 Smula ner buljogntärningar, och tillsätt salt. Koka tills rivet är mjukt, cirka 10 minuter. Smaka av med vinäger.

3
3 Skölj bönorna, häll dem i soppan och värm igenom. Ös upp soppan i tallrikar och garnera med groddar. Servera bröd och ost till.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 650
Fett 33
Kolhydrat 60 g
Fibrer 11