Du behöver

  • 250 gröna bönor
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 gram kall kokt potatis
  • 25 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 1 näve rödgröna oliver
  • 200 g salami eller liknande korv
  • några stora kapris
  • 1 msk klippt persilja

Gör så här

1
1 Koka bönorna i 5 minuter. Låt rinna av och håll varmt.

2
2 Grovskiva potatisen, bryn den lätt i smör i rejäl och het varm stekpanna. Salta och peppra. Vispa samman ägg och mjölk eller vatten med º tesked salt och 2 kryddmått peppar. Häll äggsmeten över potatisen, fördela oliver och korvskivor över ytan och lägg ett lock på stekpannan. Sänk till nästan lägsta värme och låt grädda under lock

3
(eller ugnsplåt) tills omeletten är krämig, omkring 8 minuter.

4
3 Servera omeletten strödd med kapris och persiljeklipp, med bönor och överbliven korv bredvid.