Du behöver

  • 2 st morötter
  • 2 msk olja
  • 1 st fänkål
  • 1 st broccolistånd färsk
  • 5 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 100 g fetaost

Gör så här

Skala och skiva morötterna. Fräs dem på ganska svag värme i olja. Skiva fänkålen och låt den fräsa med ett par minuter. Dela broccolin i buketter, förväll helt hastigt och spola sedan i kallt vatten, då förblir den grön och fin. Vispa ihop äggen med salt, peppar och mjölk. Häll smeten över morötter och fänkål i stekpannan. Lägg i broccolibuketterna och fetaost i tunna skivor. Låt omeletten stelna i pannan på svag värme.


Kommentar:
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk – eller en matig bönsallad.