Du behöver
- 600 g sejfilé
- 2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk potatismjöl
- 2.5 dl laga lätt-grädde 5 %
- 1 dl purjoskivor tunna
- 0.5 tsk chili finhackad
- 2 msk persilja finstrimlad
- smör + olja till stekning
Morotsraita
2.5 dl matyoghurt
1 tsk curry salt
0.5 st citron rivet skal av
2 st morötter stora, rivna
Gör så här
1
1 Skölj och torka av sejfilén. Skär i bitar och mixa till färs med salt och peppar i matberedaren. Tillsätt potatismjöl och grädde. Mixa ner purjo, chili och persilja.
2
2 Stek burgarna i stekpanna med smör och olja. Det blir 8 burgare.
3
3 Krydda yoghurten med curry, salt och
4
citronskal. Vänd ner morotsstrimlorna.
5
Servera med kokt potatis och raita.