Du behöver

  • 600 g sejfilé
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 2.5 dl laga lätt-grädde 5 %
  • 1 dl purjoskivor tunna
  • 0.5 tsk chili finhackad
  • 2 msk persilja finstrimlad
  • smör + olja till stekning

Morotsraita

2.5 dl matyoghurt
1 tsk curry salt
0.5 st citron rivet skal av
2 st morötter stora, rivna

Gör så här

1
1 Skölj och torka av sejfilén. Skär i bitar och mixa till färs med salt och peppar i matberedaren. Tillsätt potatismjöl och grädde. Mixa ner purjo, chili och persilja.

2
2 Stek burgarna i stekpanna med smör och olja. Det blir 8 burgare.

3
3 Krydda yoghurten med curry, salt och

4
citronskal. Vänd ner morotsstrimlorna.

5
Servera med kokt potatis och raita.