Du behöver
- 1 medelstor purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 potatisar
- 1-2 msk olivolja
- 5 dl thaibuljong
- (Touch of Taste)
- 1-2 kryddiga korvar
- (Kolbász)
- 100 g svamp (trattkantareller)
- 1 tsk smör eller olja
Gör så här
1
Ansa, skölj och strimla purjon. Skala vitlöken. Skala och skär potatisen i bitar. Fräs alltsammans i olja ett par minuter. Häll på buljongen (cirka 1 1/2 msk fond och 5 dl vatten). Pressa ner vitlöksklyftan.
2
Låt soppan koka under lock cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
3
Skär korven i skivor. Ansa färsk svamp eller låt konserverad rinna av.
4
Stek korv och svamp i lite smör eller olja.
5
Låt var och en lägga ner korv och svamp i sin soppskål. En grov smörgås med keso och kryddkrasse är gott till. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Att servera till macka med keso och kryddkrasse.