Du behöver

  • 1 medelstor purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 potatisar
  • 1-2 msk olivolja
  • 5 dl thaibuljong
  • (Touch of Taste)
  • 1-2 kryddiga korvar
  • (Kolbász)
  • 100 g svamp (trattkantareller)
  • 1 tsk smör eller olja

Gör så här

1
Ansa, skölj och strimla purjon. Skala vitlöken. Skala och skär potatisen i bitar. Fräs alltsammans i olja ett par minuter. Häll på buljongen (cirka 1 1/2 msk fond och 5 dl vatten). Pressa ner vitlöksklyftan.

2
Låt soppan koka under lock cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.

3
Skär korven i skivor. Ansa färsk svamp eller låt konserverad rinna av.

4
Stek korv och svamp i lite smör eller olja.

5
Låt var och en lägga ner korv och svamp i sin soppskål. En grov smörgås med keso och kryddkrasse är gott till. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Att servera till macka med keso och kryddkrasse.