Du behöver
- 2 tsk lätt stötta
- kumminfrön
- 1 droppe matolja
- 3–4 morötter (300 g)
- 1 msk pressad citron
- 2 msk olivolja
- salt
- 200 g fryst bladspenat, tinad och grovt hackad
- 4 portioner potatismos
- 1 krm riven muskot
- salt och peppar
- 600 g makrillfilé
- 1 msk olja + 1 msk smör till stekning
- citronklyftor
Gör så här
1
1 Rosta kumminfröna i stekpannan med ytterst lite olja i cirka en minut. Råriv morötterna och vänd ihop dem med kummin, citron, olivolja och salt.
2
3
2 Blanda spenaten i potatismoset, smaksätt med muskot, salt och peppar.
4
5
3 Dela makrillfiléerna och snitta skinnet. Stek dem i het panna i smör och olja, cirka en minut på varje sida. Servera med tillbehören.