Du behöver
- 8 havskräftor, råa
- Kryddsmör
- 250 g smör
- 8 vitlöksklyftor
- 2 msk hackad färsk basilika
- 2 msk hackad färsk timjan
- 2 dl finklippt färsk dill
- 2 msk pressad citron
- salt och vitpeppar
- Garnering
- dillkvistar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Dela kräftorna och ta bort magsäck och tarm. Lägg dem med köttsidan upp i en eldfast form.
3
Smält smöret och låt det svalna.
4
Pressa vitlöksklyftorna. Blanda ner pressad vitlök, kryddor och citronsaft i smöret. Smaka av med salt och peppar.
5
Bred kryddsmöret över kräftorna och gratinera i 5–7 minuter. Garnera med dillkvistar.
6
Servera med ett gott bröd.
Servering ett gott bröd