Du behöver

  • 8 havskräftor, råa
  • Kryddsmör
  • 250 g smör
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 2 dl finklippt färsk dill
  • 2 msk pressad citron
  • salt och vitpeppar
  • Garnering
  • dillkvistar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Dela kräftorna och ta bort magsäck och tarm. Lägg dem med köttsidan upp i en eldfast form.

3
Smält smöret och låt det svalna.

4
Pressa vitlöksklyftorna. Blanda ner pressad vitlök, kryddor och citronsaft i smöret. Smaka av med salt och peppar.

5
Bred kryddsmöret över kräftorna och gratinera i 5–7 minuter. Garnera med dillkvistar.

6
Servera med ett gott bröd.


Kommentar:
Servering ett gott bröd