Du behöver
- 4 portioner basmatiris
- 1/2 pkt (à 0,5 g)
- saffran
- 1 tsk salt
- 600 g koljafilé
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm nymalen vitpeppar
- cirka 2 msk smör
- 400 g rödkål från burk
- raspat skal av
- 1/2 apelsin
- kryddgrönt
Gör så här
1
1 Mät upp ris enligt förpackningen, skölj det i sil och låt rinna av. Lägg i kastrull med saffran, salt och vatten. Koka upp under lock, sänk till svag värme och låt sjuda färdigt.
2
3
2 Kolla att fisken verkligen är benfri och dela filéerna i
4
lagom bitar. Blanda mjöl med salt och peppar på en tallrik.
5
6
3 Lättfräs hälften av smöret i stekpannan. Vänd hälften av fisken i kryddmjölet och stek ett par minuter på varje sida. Skölj ur stekpannan och upprepa med resten av fisken.
7
8
4 Värm rödkålen och blanda i apelsinkal och örtblad.