Du behöver

  • 4 portioner basmatiris
  • 1/2 pkt (à 0,5 g)
  • saffran
  • 1 tsk salt
  • 600 g koljafilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • cirka 2 msk smör
  • 400 g rödkål från burk
  • raspat skal av
  • 1/2 apelsin
  • kryddgrönt

Gör så här

1
1 Mät upp ris enligt förpackningen, skölj det i sil och låt rinna av. Lägg i kastrull med saffran, salt och vatten. Koka upp under lock, sänk till svag värme och låt sjuda färdigt.

2

3
2 Kolla att fisken verkligen är benfri och dela filéerna i

4
lagom bitar. Blanda mjöl med salt och peppar på en tallrik.

5

6
3 Lättfräs hälften av smöret i stekpannan. Vänd hälften av fisken i kryddmjölet och stek ett par minuter på varje sida. Skölj ur stekpannan och upprepa med resten av fisken.

7

8
4 Värm rödkålen och blanda i apelsinkal och örtblad.