Du behöver
- ca 500 g sejfilé
- 1 tsk salt
- 2 tomater
- 1/2 dl finstrimlad purjo
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl fiskspad
- ca 1 dl matlagningsgrädde
- salt och vitpeppar
- Servera till:
- vildrismix
- gröna ärter
- dill
Gör så här
1
1 Skölj filén i kallvatten. Skär den i bitar, lägg i en traktörpanna. Häll på kokande vatten tills det täcker, salta. Koka upp, dra pannan åt sidan och låt stå i 4–5 minuter.
2
3
2 Flå skinnet av tomaterna, krama ur vätska och kärnor. Hacka tomatköttet. Fräs det med purjostrimlor i smör i en kastrull. Rör i mjöl och vispa ner spadet från fiskkoket. Koka 5 minuter, vispa ner grädde och smaka av med salt och peppar.
4
5
3 Lägg fiskbitarna försiktigt i såsen och servera med vildrismix och kokta ärter. Garnera med dill.