Du behöver

  • ca 500 g sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 tomater
  • 1/2 dl finstrimlad purjo
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskspad
  • ca 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och vitpeppar
  • Servera till:
  • vildrismix
  • gröna ärter
  • dill

Gör så här

1
1 Skölj filén i kallvatten. Skär den i bitar, lägg i en traktörpanna. Häll på kokande vatten tills det täcker, salta. Koka upp, dra pannan åt sidan och låt stå i 4–5 minuter.

2

3
2 Flå skinnet av tomaterna, krama ur vätska och kärnor. Hacka tomatköttet. Fräs det med purjostrimlor i smör i en kastrull. Rör i mjöl och vispa ner spadet från fiskkoket. Koka 5 minuter, vispa ner grädde och smaka av med salt och peppar.

4

5
3 Lägg fiskbitarna försiktigt i såsen och servera med vildrismix och kokta ärter. Garnera med dill.