Du behöver

  • 2 burkar (6 dl) borlottibönor eller bruna bönor
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 dl strimlad purjo
  • 3/4 chilifrukt
  • 2 msk mörk sirap
  • ca 2 tsk ättiksprit
  • salt
  • 500 g kassler i tunna skivor
  • färsk salvia

Gör så här

1
1 Spola bönorna med kallvatten i en sil. Värm dem med vattnet i en kastrull.

2

3
2 Smält smöret i en kastrull, fräs purjo och chili 1 minut. Ös upp hälften av bönorna med hålslev och låt fräsa med 3 minuter under omrörning. Mosa med potatisstöt. Tillsätt kokvattnet från bönorna till såsig konsistens. Smaka av med sirap och ättika samt salt. Lägg resten av bönorna i denna sås.

4

5
3 Vänd kasslern i smör i het stekpanna. Servera ovanpå bönorna, garnera med salvia. Servera riven morot med rivet äpple till.