Du behöver
- 2 burkar (6 dl) borlottibönor eller bruna bönor
- 2 dl vatten
- 2 msk smör
- 1 dl strimlad purjo
- 3/4 chilifrukt
- 2 msk mörk sirap
- ca 2 tsk ättiksprit
- salt
- 500 g kassler i tunna skivor
- färsk salvia
Gör så här
1
1 Spola bönorna med kallvatten i en sil. Värm dem med vattnet i en kastrull.
2
3
2 Smält smöret i en kastrull, fräs purjo och chili 1 minut. Ös upp hälften av bönorna med hålslev och låt fräsa med 3 minuter under omrörning. Mosa med potatisstöt. Tillsätt kokvattnet från bönorna till såsig konsistens. Smaka av med sirap och ättika samt salt. Lägg resten av bönorna i denna sås.
4
5
3 Vänd kasslern i smör i het stekpanna. Servera ovanpå bönorna, garnera med salvia. Servera riven morot med rivet äpple till.