Du behöver

  • 4 potatisar
  • 12 stora eller
  • 20 små köttbullar
  • 1 påse färsk rensad spenat, ca 250 g
  • 2 msk vatten
  • 2 msk crème fraÎche
  • 1 krm salt
  • färsk mejram eller oregano

Gör så här

1
Borsta potatisarna, dela varje potatis i fyra klyftor. Kok dem 8 minuter i saltat vatten. Häll bort vattnet. Kalla kokta potatisar kan användas.

2
Fördela potatisklyftorna och köttbullarna på två mikrougnståliga tallrikar. Täck med varsin djup tallrik eller plast. Mikra båda på en gång 5 minuter med 750 watts effekt. Eller drygt 2 minuter per tallrik. Lägg under tiden spenaten i stekpanna eller en traktörpanna och skeda på vatten.

3
Änga spenaten under lock en minut tills bladen sjunker samman. Rör ner crème fraîche och vänd tills spenaten är såsig. Salta och krydda. Lägg upp spenaten ovanpå de två köttbullstallrikarna.