Du behöver
- 4 potatisar
- 12 stora eller
- 20 små köttbullar
- 1 påse färsk rensad spenat, ca 250 g
- 2 msk vatten
- 2 msk crème fraÎche
- 1 krm salt
- färsk mejram eller oregano
Gör så här
1
Borsta potatisarna, dela varje potatis i fyra klyftor. Kok dem 8 minuter i saltat vatten. Häll bort vattnet. Kalla kokta potatisar kan användas.
2
Fördela potatisklyftorna och köttbullarna på två mikrougnståliga tallrikar. Täck med varsin djup tallrik eller plast. Mikra båda på en gång 5 minuter med 750 watts effekt. Eller drygt 2 minuter per tallrik. Lägg under tiden spenaten i stekpanna eller en traktörpanna och skeda på vatten.
3
Änga spenaten under lock en minut tills bladen sjunker samman. Rör ner crème fraîche och vänd tills spenaten är såsig. Salta och krydda. Lägg upp spenaten ovanpå de två köttbullstallrikarna.