Du behöver

  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 1 fänkål (150 g), strimlad
  • 2 morötter (200 g), skivade
  • 5–6 potatisar (700 g), i bitar
  • 1 msk rapsolja
  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 tsk rosmarin
  • ev 1 msk majsenaredning
  • salt och peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 600 g laxfilé, tärnad dill

Gör så här

1
1 Fräs lök, fänkål, morötter och potatis i oljan utan att det tar färg. Häll på fiskbuljongen och tillsätt rosmarin.

2
2 Koka grytan i 12–13 minuter. Önskar du lite simmigare konsistens, red av med lite majsenaredning, salta, peppra och rör i senapen.

3
3 Lägg i laxen och koka grytan i ytterligare 1 1/2 minut. Garnera med dill och servera!