Du behöver
- 1 gul lök, grovt hackad
- 1 fänkål (150 g), strimlad
- 2 morötter (200 g), skivade
- 5–6 potatisar (700 g), i bitar
- 1 msk rapsolja
- 8 dl fiskbuljong
- 2 tsk rosmarin
- ev 1 msk majsenaredning
- salt och peppar
- 1 msk dijonsenap
- 600 g laxfilé, tärnad dill
Gör så här
1
1 Fräs lök, fänkål, morötter och potatis i oljan utan att det tar färg. Häll på fiskbuljongen och tillsätt rosmarin.
2
2 Koka grytan i 12–13 minuter. Önskar du lite simmigare konsistens, red av med lite majsenaredning, salta, peppra och rör i senapen.
3
3 Lägg i laxen och koka grytan i ytterligare 1 1/2 minut. Garnera med dill och servera!