Du behöver
- 3–4 rödlökar, grovskivade
- 1 tsk smör
- 800 g potatis, skalad
- 2 morötter, skalade
- 1 1/2 tsk salt
- 1–2 krm vitpeppar
- 1 dl mjölk
- 500 g strömmingsflundra
- salt, svartpeppar
- ca 2 msk pepparrot på tub
- 1 dl ströbröd
- 50 g smör
- 1 dl (nypon)chutney
- rivet skal av 1/2 citron
Gör så här
1
1 Låt lökarna smälta sig mjuka med smöret i kastrull på ganska svag värme 10 minuter.
2
3
2 Skiva rotsaker halvcentimetertjockt. Lägg i kastrull med vatten som täcker. Koka upp, sjud under lock cirka 10 minuter. Häll av vattnet, elvispa till mos med salt, peppar och lite mjölk i taget.
4
5
3 Klipp bort ryggfenorna, salta och peppra insidan av filéerna, smeta pepparrot på hälften. Lägg ihop en filé med pepparrot och en utan, med köttsidorna ihop. Vänd i ströbröd.
6
7
4 Stek fisken i smör på medelvärme, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda chutneyn med citronskal.