Du behöver

  • 3–4 rödlökar, grovskivade
  • 1 tsk smör
  • 800 g potatis, skalad
  • 2 morötter, skalade
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1–2 krm vitpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 500 g strömmingsflundra
  • salt, svartpeppar
  • ca 2 msk pepparrot på tub
  • 1 dl ströbröd
  • 50 g smör
  • 1 dl (nypon)chutney
  • rivet skal av 1/2 citron

Gör så här

1
1 Låt lökarna smälta sig mjuka med smöret i kastrull på ganska svag värme 10 minuter.

2

3
2 Skiva rotsaker halvcentimetertjockt. Lägg i kastrull med vatten som täcker. Koka upp, sjud under lock cirka 10 minuter. Häll av vattnet, elvispa till mos med salt, peppar och lite mjölk i taget.

4

5
3 Klipp bort ryggfenorna, salta och peppra insidan av filéerna, smeta pepparrot på hälften. Lägg ihop en filé med pepparrot och en utan, med köttsidorna ihop. Vänd i ströbröd.

6

7
4 Stek fisken i smör på medelvärme, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda chutneyn med citronskal.