Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 2 burkar (à 400 g) kidneybönor
  • salt, (svart)peppar
  • 2 dl mager kesella
  • rivet skal av 1 lime
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krukor gräslök
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 1–2 msk (japansk)
  • soja
  • 400 g lövbiff

Gör så här

1
1 Koka upp vattnet, sjud blomkålen i det under lock cirka 5 minuter. Fiska upp med hålslev och blanda med väl sköljda röda bönor. Salta och peppra.

2

3
2 Blanda kesella med limeriv, salt och peppar. Skär gräslök i korta bitar och blanda i.

4

5
3 Smula buljongtärningen i kokvattnet, tillsätt soja och låt sjuda upp. Strimla köttet, låt sjuda ett par minuter i buljongen. Servera bönsallad och lövbiff i sky med gräslöksklick till.