Du behöver
- 5 dl vatten
- 400 g blomkålsbuketter
- 2 burkar (à 400 g) kidneybönor
- salt, (svart)peppar
- 2 dl mager kesella
- rivet skal av 1 lime
- 3/4 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 krukor gräslök
- 1 mörk oxbuljongtärning
- 1–2 msk (japansk)
- soja
- 400 g lövbiff
Gör så här
1
1 Koka upp vattnet, sjud blomkålen i det under lock cirka 5 minuter. Fiska upp med hålslev och blanda med väl sköljda röda bönor. Salta och peppra.
2
3
2 Blanda kesella med limeriv, salt och peppar. Skär gräslök i korta bitar och blanda i.
4
5
3 Smula buljongtärningen i kokvattnet, tillsätt soja och låt sjuda upp. Strimla köttet, låt sjuda ett par minuter i buljongen. Servera bönsallad och lövbiff i sky med gräslöksklick till.