Du behöver

  • 2 burkar (à 400 g) Thaicurry-grytbas
  • 1 burk (400 g) fiskbullar i buljong
  • 1 stor purjo
  • 2 stånd fänkål
  • 4 tinade portionsbitar (à 125 g) laxfilé
  • ca 2 dl skalade, tinade räkor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 4 port snabbfullkornsris
  • 1 kruka färsk koriander, finstrimlad

Gör så här

1
1 Häll thaicurryn i rymlig gryta och koka upp, lägg i avrunna fiskbullar (spar spadet). Ansa och skölj purjon, skiva den grovt. Lägg skivorna i såsen. Klyfta och skiva fänkålen, tillsätt den också. Låt småputtra 10 minuter.

2

3
2 Dela laxfiléerna i munsbitar, lägg dem i grytan. Låt puttra 5 minuter. Tillsätt lite fiskbullsspad om såsen är väldigt tjock. Blanda i räkorna precis före servering.

4

5
3 Koka upp 1 liter vatten med 2 teskedar salt. Skala, skiva och lägg ingefäran i vattnet. Tillsätt kokpåsarna med snabbris och följ paketets instruktioner. Blanda koriandern med det kokta och avrunna färdiga riset.