Du behöver
- 1 halvbaguette, gärna fullkorn
- 1 klyfta vitlök
- 3–4 morötter
- 1 klyfta (200 g) vitkål
- 2 pkt bacon
- 400 g blodpudding
- 1 dl creme fraiche
- salt, vitpeppar
- 2–4 kebabjalapenos
Gör så här
1
Skiva baguetten tunt, lägg på plåt. Rosta mitt i 200-gradig ugn cirka 5 minuter. Passa noga! Ta ut och gnid med halverad vitlöksklyfta.
2
3
Koka upp 2 liter vatten med 3 teskedar salt. Skala morötterna och grovriv dem. Skiva kålen tunt. Förväll kål och rotriv 2–3 minuter. Sila av och skölj i kallvatten. Låt rinna av.
4
5
Dela baconskivorna och stek i varm panna. Låt rinna av på papper.
6
7
Ta ut rundlar med kakform ur centimetertjocka blodpuddingskivor. Stek frasigt i lite av baconfettet. Lägg pudding på crostini och toppa med bacon.
8
9
Blanda kål och rotriv med creme fraiche, salt, peppar och tunna ringar jalapenos.