Du behöver

  • 1 halvbaguette, gärna fullkorn
  • 1 klyfta vitlök
  • 3–4 morötter
  • 1 klyfta (200 g) vitkål
  • 2 pkt bacon
  • 400 g blodpudding
  • 1 dl creme fraiche
  • salt, vitpeppar
  • 2–4 kebabjalapenos

Gör så här

1
Skiva baguetten tunt, lägg på plåt. Rosta mitt i 200-gradig ugn cirka 5 minuter. Passa noga! Ta ut och gnid med halverad vitlöksklyfta.

2

3
Koka upp 2 liter vatten med 3 teskedar salt. Skala morötterna och grovriv dem. Skiva kålen tunt. Förväll kål och rotriv 2–3 minuter. Sila av och skölj i kallvatten. Låt rinna av.

4

5
Dela baconskivorna och stek i varm panna. Låt rinna av på papper.

6

7
Ta ut rundlar med kakform ur centimetertjocka blodpuddingskivor. Stek frasigt i lite av baconfettet. Lägg pudding på crostini och toppa med bacon.

8

9
Blanda kål och rotriv med creme fraiche, salt, peppar och tunna ringar jalapenos.