Du behöver

  • 100 g rimmat bogfläsk
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör eller olja
  • 500 g tinad renskav
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl minigrädde
  • 3 dl vatten
  • 1/2 kalvbuljongtärning
  • 2 syrliga äpplen
  • några kvistar timjan
  • 250 g fiberpasta

Gör så här

1
1 Strimla fläsket grovt och fräs det till fin färg i eget fett i varm

2
stekpanna. Lägg i kastrull.

3
2 Grovtärna löken och fräs den i fläskfettet på knapp medelvärme och lägg över i kastrullen.

4
3 Hetta upp smör eller olja och fräs hälften av renskaven i sänder på hög värme. Salta, peppra, lägg i kastrull. Rör i mjöl, späd med grädde och vatten, smula i buljong. Koka upp under lock och lägg i klyftat äpple och timjan. Låt småputtra 5 minuter under lock, rör om emellanåt.

5
4 Koka pastan efter paketets anvisning.