Du behöver
- 100 g rimmat bogfläsk
- 1 rödlök
- 1 msk smör eller olja
- 500 g tinad renskav
- salt, svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl minigrädde
- 3 dl vatten
- 1/2 kalvbuljongtärning
- 2 syrliga äpplen
- några kvistar timjan
- 250 g fiberpasta
Gör så här
1
1 Strimla fläsket grovt och fräs det till fin färg i eget fett i varm
2
stekpanna. Lägg i kastrull.
3
2 Grovtärna löken och fräs den i fläskfettet på knapp medelvärme och lägg över i kastrullen.
4
3 Hetta upp smör eller olja och fräs hälften av renskaven i sänder på hög värme. Salta, peppra, lägg i kastrull. Rör i mjöl, späd med grädde och vatten, smula i buljong. Koka upp under lock och lägg i klyftat äpple och timjan. Låt småputtra 5 minuter under lock, rör om emellanåt.
5
4 Koka pastan efter paketets anvisning.