Du behöver
- 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
- 1 skivad vitlöksklyfta
- 1/2 tsk lätt stötta kumminfrön
- 1 msk paprikapulver
- 1 purjolök
- ca 500 g kycklinglårfilé
- 4–8 stycken chorizokorvar
- 2 röda eller gula paprikor
- salt, svartpeppar
- 2 påsar potatisgnocchi
Gör så här
1
1 Ta fram en gryta du kan ställa på matbordet senare.
2
Häll i tomatkross, rör i vitlök, kummin, paprikapulver och grovskivad purjo (spar lite finstrimlat grönt till garnering). Koka upp på hög värme, sänk till sjudning.
3
4
2 Dela kycklinglåren i cirka tre bitar vardera, lägg allt i sjudande tomatsås. Pricka korvarna, ta ur och bita paprikan. Lägg i dem också. Låt allt sjuda 10 minuter under lock på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
5
6
3 Koka gnocchin enligt påsens beskrivning.