Du behöver

  • 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk lätt stötta kumminfrön
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 purjolök
  • ca 500 g kycklinglårfilé
  • 4–8 stycken chorizokorvar
  • 2 röda eller gula paprikor
  • salt, svartpeppar
  • 2 påsar potatisgnocchi

Gör så här

1
1 Ta fram en gryta du kan ställa på matbordet senare.

2
Häll i tomatkross, rör i vitlök, kummin, paprikapulver och grovskivad purjo (spar lite finstrimlat grönt till garnering). Koka upp på hög värme, sänk till sjudning.

3

4
2 Dela kycklinglåren i cirka tre bitar vardera, lägg allt i sjudande tomatsås. Pricka korvarna, ta ur och bita paprikan. Lägg i dem också. Låt allt sjuda 10 minuter under lock på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

5

6
3 Koka gnocchin enligt påsens beskrivning.