Du behöver
- 4 bitar laxfilé à 125 g
- 1 msk olivolja
- 1 tsk fingersalt
- 1 tsk korianderfrön
- 1 tsk rosépeppar
- 0.5 tsk vitpeppar
- 1 st lime rivet skal av
- 6 prt snabbris
- 0.5 pkt saffran
- 400 g broccoli
- 12 st rädisor
- olja salt, peppar
- 1 st limefrukt i klyftor
Gör så här
1
1 Pensla laxens alla ytor med olja. Krossa salt, koriander och pepparsorter i mortel, blanda i limeskal och fördela på fiskens bägge sidor. Stek i varm stekpanna 3–4 minuter.
2
2 Koka snabbriset med saffranet. Koka broccolin i saltat vatten, 1 tesked salt till
3
5 deciliter vatten. Koka med ansade rädisor sista minuten. Häll sedan av vattnet, vänd i olja, salta och peppra.