Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 125 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk fingersalt
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 st lime rivet skal av
  • 6 prt snabbris
  • 0.5 pkt saffran
  • 400 g broccoli
  • 12 st rädisor
  • olja salt, peppar
  • 1 st limefrukt i klyftor

Gör så här

1
1 Pensla laxens alla ytor med olja. Krossa salt, koriander och pepparsorter i mortel, blanda i limeskal och fördela på fiskens bägge sidor. Stek i varm stekpanna 3–4 minuter.

2
2 Koka snabbriset med saffranet. Koka broccolin i saltat vatten, 1 tesked salt till

3
5 deciliter vatten. Koka med ansade rädisor sista minuten. Häll sedan av vattnet, vänd i olja, salta och peppra.