Du behöver
- 4 pitabröd
- 1 burk tomatsås eller krossade tomater
- 20 köttbullar
- 1 påse (150 g)
- riven pizzaost
- 20 körsbärstomater
- 1 msk torkad oregano
- rucolasallad
- Pizzasallad:
- 500 g vitkål, strimlad
- 3 msk olja
- 1 msk ättikssprit
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm vitpeppar
- hackad persilja
Gör så här
1
1 Klyv pitabröden och bred på tomatsås på snittytorna. Halvera köttbullarna och fördela över, strö på ost och lägg på halverade tomater med snittytan uppåt. Smula över oregano.
2
3
2 Värm ugnen till 225 grader med plåten på nedre falsen. Lägg pizzorna på den heta plåten, lyft upp den till mitt i ugnen och grädda pizzorna cirka 15 minuter. Garnera med rucolablad.
4
5
3 Strimla kålen med vass osthyvel. Blanda olja, ättika, salt och peppar. Vänd ner dressingen i kålen och låt den dra en stund. Strö på persilja.