Du behöver

  • 4 pitabröd
  • 1 burk tomatsås eller krossade tomater
  • 20 köttbullar
  • 1 påse (150 g)
  • riven pizzaost
  • 20 körsbärstomater
  • 1 msk torkad oregano
  • rucolasallad
  • Pizzasallad:
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 3 msk olja
  • 1 msk ättikssprit
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

1
1 Klyv pitabröden och bred på tomatsås på snittytorna. Halvera köttbullarna och fördela över, strö på ost och lägg på halverade tomater med snittytan uppåt. Smula över oregano.

2

3
2 Värm ugnen till 225 grader med plåten på nedre falsen. Lägg pizzorna på den heta plåten, lyft upp den till mitt i ugnen och grädda pizzorna cirka 15 minuter. Garnera med rucolablad.

4

5
3 Strimla kålen med vass osthyvel. Blanda olja, ättika, salt och peppar. Vänd ner dressingen i kålen och låt den dra en stund. Strö på persilja.