Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- rapsolja
- salt
- svartpeppar
- Gräddig kål och mangold
- ca 15 blad av purpur-, röd- eller grönkål
- 2 dl grädde
- salt
- 1 stånd mangold
- en vitlöksklyfta
- Stompad potatis:
- 8 potatisar (från grönsakskoket till förrätten)
- 20 g smör
- cirka 10 lättkokta sockerärtor
- 1/2 dl blandade hackade färska
- örter
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Gräddig kål
2
Skölj kålbladen väl och hacka dem. Värm grädden i en stekpanna, gärna teflon.
3
4
Vänd ner kålen i grädden och låt koka tills grädden tjocknat, cirka 15 minuter. Smaka av med lite salt.
5
Riv mangolden i bitar och stek hastigt i olja medan du rör runt i pannan med en vitlöksklyfta på en gaffel. Smaka av med lite salt.
6
7
Stompad potatis
8
Värm de kokta potatisarna från grönsakskoket till förrätten i mikron om det behövs. Mosa lätt med en gaffel och tillsätt smör, lättkokta sockerärtor och hackade örter.
9
Smaka av med salt och peppar från pepparkvarn.
10
11
Kycklingen
12
Dela varje kycklinglårfilé i två bitar och stek runt om. Salta och peppra. Servera med tillbehören.