Du behöver

  • 2 lövbiffar
  • salt
  • pepparmix
  • 2–3 msk yoghurtfärskost med paprikasmak (Buko)
  • 1 liten gul lök
  • 2–3 soltorkade marinerade tomater
  • 1 msk kapris
  • Till stekning
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl buljong
  • Att servera till
  • klyftpotatis
  • sallad med naturella kidneybönor, rucola, vinägrettsås
  • bröd

Gör så här

1
Salta och peppra lövbiffarna på båda sidorna. Bred på en klick färskost på varje lövbiff. Vik ihop och fäst med tandpetare.

2
Skala och skiva löken. Strimla tomaterna och låt kaprisen rinna av.

3
Stek löken i hälften av matfettet tills den är mjuk. Ta upp den ur pannan. Höj värmen och stek biffarna i resten av matfettet ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt löken, strimlade tomater och kapris mot slutet.

4
Lägg upp de nystekta lövbiffarna på varma tallrikar. Vispa ur pannan med buljong och låt skyn koka ihop lite.

5
Bjud direkt med klyftpotatis, bönsallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.