Du behöver
- 2 lövbiffar
- salt
- pepparmix
- 2–3 msk yoghurtfärskost med paprikasmak (Buko)
- 1 liten gul lök
- 2–3 soltorkade marinerade tomater
- 1 msk kapris
- Till stekning
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl buljong
- Att servera till
- klyftpotatis
- sallad med naturella kidneybönor, rucola, vinägrettsås
- bröd
Gör så här
1
Salta och peppra lövbiffarna på båda sidorna. Bred på en klick färskost på varje lövbiff. Vik ihop och fäst med tandpetare.
2
Skala och skiva löken. Strimla tomaterna och låt kaprisen rinna av.
3
Stek löken i hälften av matfettet tills den är mjuk. Ta upp den ur pannan. Höj värmen och stek biffarna i resten av matfettet ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt löken, strimlade tomater och kapris mot slutet.
4
Lägg upp de nystekta lövbiffarna på varma tallrikar. Vispa ur pannan med buljong och låt skyn koka ihop lite.
5
Bjud direkt med klyftpotatis, bönsallad och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.