Du behöver

  • ca 500 g färsk fläskfilé
  • smör eller margarin till stekning eller olja till grillning
  • salt och svartpeppar
  • Tsatsiki:
  • ca 1 dm färsk gurka
  • 1-2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1-2 krm salt, svartpeppar
  • Att äta till:
  • citronklyftor
  • sallad med tomater och svarta oliver
  • vitt brytbröd

Gör så här

1
Gör först tsatsiki: Riv gurkan på rivjärn. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkrivet och blanda det rivna med yoghurt. Rör i pressad vitlök och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Sätt tsatsikin i kylen så länge.

2
Skär fläskfilén i rätt tjocka skivor och stek dem så gott som genomstekta i lite smör eller margarin. Eller pensla filéskivorna med olja och grilla dem randiga i grillpanna eller på utegrill. Strö över salt och peppar.


Kommentar:
Välj någon sort av vitt brytbröd som passar vid ev allergi.