Du behöver
- ca 500 g färsk fläskfilé
- smör eller margarin till stekning eller olja till grillning
- salt och svartpeppar
- Tsatsiki:
- ca 1 dm färsk gurka
- 1-2 dl matlagningsyoghurt
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk ljus vinäger
- 1-2 krm salt, svartpeppar
- Att äta till:
- citronklyftor
- sallad med tomater och svarta oliver
- vitt brytbröd
Gör så här
1
Gör först tsatsiki: Riv gurkan på rivjärn. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkrivet och blanda det rivna med yoghurt. Rör i pressad vitlök och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Sätt tsatsikin i kylen så länge.
2
Skär fläskfilén i rätt tjocka skivor och stek dem så gott som genomstekta i lite smör eller margarin. Eller pensla filéskivorna med olja och grilla dem randiga i grillpanna eller på utegrill. Strö över salt och peppar.
Välj någon sort av vitt brytbröd som passar vid ev allergi.