Du behöver
- 1 litet vitkålshuvud
- 500 g små potatisar, borstade
- 1 msk smör
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 2 1/2 dl mjölk
- salt och vitpeppar
- 2 msk matyoghurt
- 1/4 citron, skal och saft
- 1 msk klippt gräslök
- 2 jägarkryddade varmrökta makrillfiléer (330 g)
Gör så här
1
Dela kålhuvudet i fyra klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, 5-7 minuter. Sila av och spola efter med kallvatten. Låt rinna av i sil. Koka potatisarna för sig.
2
Smält smör, rör ner mjöl och vispa i mjölk. Koka upp såsen och koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa i yoghurt.
3
Lägg upp kål och halverade potatisar på tallrikar. Pressa citronsaft på kålklyftorna. Skeda såsen över kål och potatis och strö på gräslök. Lägg upp makrillfilé i bitar (ljumma dem en minut i mikron) och strö på rivet citronskal.