Du behöver

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 500 g små potatisar, borstade
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk matyoghurt
  • 1/4 citron, skal och saft
  • 1 msk klippt gräslök
  • 2 jägarkryddade varmrökta makrillfiléer (330 g)

Gör så här

1
Dela kålhuvudet i fyra klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, 5-7 minuter. Sila av och spola efter med kallvatten. Låt rinna av i sil. Koka potatisarna för sig.

2
Smält smör, rör ner mjöl och vispa i mjölk. Koka upp såsen och koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa i yoghurt.

3
Lägg upp kål och halverade potatisar på tallrikar. Pressa citronsaft på kålklyftorna. Skeda såsen över kål och potatis och strö på gräslök. Lägg upp makrillfilé i bitar (ljumma dem en minut i mikron) och strö på rivet citronskal.