Du behöver
- 2 bakpotatisar
- 2 dl lätt crème fraîche
- 1 1/2 tsk stark senap*, t ex
- Colmans färdigblandade
- salt, vitpeppar
- ca 4 skivor rökt lax
- 1 pkt tinad grön sparris
- 1 msk flagad mandel
Gör så här
1
Kryssa potatisarna genom skalet med en vass kniv och mikra dem genommjuka, kolla med sticka, cirka 8 minuter på högsta effekt.
2
Blanda crème fraîche med senap, smaka av med salt och peppar.
3
Ansa och strimla laxen, sjud sparrisen i bitar enligt paketets anvisning. Blanda det mesta av lax och sparris i senapssåsen.
4
Tryck de bakade potatisarna öppna och toppa dem med laxröran. Garnera med resten av lax och sparris, strö flagad mandel över.
Att dricka till:
Till rökt lax och sparris är det knepigt att hitta lämpligt vin, men ett
fylligt, ljust öl, väl kylt, smakar förträffligt.
*Kontrollera för säkerhets skull innehållet i senapen vid glutenintolerans.