Du behöver

  • 2 bakpotatisar
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • 1 1/2 tsk stark senap*, t ex
  • Colmans färdigblandade
  • salt, vitpeppar
  • ca 4 skivor rökt lax
  • 1 pkt tinad grön sparris
  • 1 msk flagad mandel

Gör så här

1
Kryssa potatisarna genom skalet med en vass kniv och mikra dem genommjuka, kolla med sticka, cirka 8 minuter på högsta effekt.

2
Blanda crème fraîche med senap, smaka av med salt och peppar.

3
Ansa och strimla laxen, sjud sparrisen i bitar enligt paketets anvisning. Blanda det mesta av lax och sparris i senapssåsen.

4
Tryck de bakade potatisarna öppna och toppa dem med laxröran. Garnera med resten av lax och sparris, strö flagad mandel över.


Kommentar:
Att dricka till:
Till rökt lax och sparris är det knepigt att hitta lämpligt vin, men ett
fylligt, ljust öl, väl kylt, smakar förträffligt.

*Kontrollera för säkerhets skull innehållet i senapen vid glutenintolerans.