Du behöver
- 1–2 paket färdig ättiksströmming (1 paket = 160 g strömming)
- 1/2 huvud färsk vitkål
- 1 dl (turkisk) yoghurt
- färsk dill och citron
- 8 färskpotatisar
Gör så här
1
Lägg upp strömmingarna på var sin tallrik. Skeda över lök ur inläggningslagen.
2
Klyfta kålen tjockt. Koka klyftorna knappt mjuka 3–4 minuter i lätt saltat vatten, sila av och lägg upp på tallrikarna. Klicka yoghurt över kålklyftorna, lägg nykokta potatisar på tallrikarna och servera med rikligt med färsk dill och citronklyftor.
3
4
Göra själv:
5
400 g strömmingsflundror läggs ihop med dill emellan, bröas med ströbröd och steks. Lägg dem varma i en lag av 2 1/2 dl vatten, knappt 3/4 dl ättiksprit, 1/2 dl strösocker, 1/2 grovhackad knipplök, 1 lagerblad, 1/2 tsk grovkrossad svartpeppar. Ge lagen ett uppkok och kyl innan strömmingarna läggs i.
6
Ät knäckebröd till.