Du behöver

  • 1–2 paket färdig ättiksströmming (1 paket = 160 g strömming)
  • 1/2 huvud färsk vitkål
  • 1 dl (turkisk) yoghurt
  • färsk dill och citron
  • 8 färskpotatisar

Gör så här

1
Lägg upp strömmingarna på var sin tallrik. Skeda över lök ur inläggningslagen.

2
Klyfta kålen tjockt. Koka klyftorna knappt mjuka 3–4 minuter i lätt saltat vatten, sila av och lägg upp på tallrikarna. Klicka yoghurt över kålklyftorna, lägg nykokta potatisar på tallrikarna och servera med rikligt med färsk dill och citronklyftor.

3

4
Göra själv:

5
400 g strömmingsflundror läggs ihop med dill emellan, bröas med ströbröd och steks. Lägg dem varma i en lag av 2 1/2 dl vatten, knappt 3/4 dl ättiksprit, 1/2 dl strösocker, 1/2 grovhackad knipplök, 1 lagerblad, 1/2 tsk grovkrossad svartpeppar. Ge lagen ett uppkok och kyl innan strömmingarna läggs i.

6
Ät knäckebröd till.