Du behöver

  • 2 msk flagad mandel
  • 2 stora fasta päron
  • smör till stekning
  • 6 salladslökar, sköljda
  • 600 g fågellever
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1–2 krm svartpeppar
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1–2 tsk kinasoja

Gör så här

1
1 Rosta mandeln, klyfta päronen och stek.

2
2 Skär salladslök i bitar, fräs mjuka i smör. Lägg över i kastrull. Dela levern, fräs den ett par minuter i smör. Mjöla, salta och peppra och lägg över i ka-strullen. Tillsätt vin, grädde och soja. Koka upp, låt puttra 3 minuter. Vänd i päronen. Strö på mandeln. Servera med pasta och

3
tomatcocktail.

4
3 Tomatcocktail: Halverade minitomater, skivad vitlök, olja, salt, peppar, kryddgrönt.