Du behöver
- 1 st purjolök
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- salt och vitpeppar
- 400 g sejfilé
- 200 g räkor
- 10 st körsbärstomater
- 3 dl fullkornsris
- 2 dl ärter (120 g)
- citronklyftor
Gör så här
1
1 Skölj och skär purjolöken i skivor. Fräs dem blanka i smör eller olja. Vänd ner mjöl. Rör i mjölken och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
2
3
2 Låt fiskblocket bli halvtinat i mikron och skär det i stora tärningar. Lägg fisktärningarna i såsen och sjud 5 minuter.
4
5
3 Skala räkorna och halvera tomaterna. Lägg i dem i grytan och låt dem nätt och jämnt bli varma.
6
7
4 Servera med kokt fullkornsris blandat med ärter. Garnera med citron.