Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • 400 g sejfilé
  • 200 g räkor
  • 10 st körsbärstomater
  • 3 dl fullkornsris
  • 2 dl ärter (120 g)
  • citronklyftor

Gör så här

1
1 Skölj och skär purjolöken i skivor. Fräs dem blanka i smör eller olja. Vänd ner mjöl. Rör i mjölken och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

2

3
2 Låt fiskblocket bli halvtinat i mikron och skär det i stora tärningar. Lägg fisktärningarna i såsen och sjud 5 minuter.

4

5
3 Skala räkorna och halvera tomaterna. Lägg i dem i grytan och låt dem nätt och jämnt bli varma.

6

7
4 Servera med kokt fullkornsris blandat med ärter. Garnera med citron.