Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 2 äpplen
  • 1/2 citron
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 msk finhackad persilja
  • ev. 1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Tina och skölj levrarna. Låt dem droppa av på papper. Dela dem i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Strö blandningen över leverbitarna och rör samman med två gafflar.

2
Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och pressa citron över. Bryn leverbitarna i matfett i stekpanna. När de fått färg tillsätts äppelklyftor och juice. Bräsera 5 minuter. Tillsätt persilja och grädde. Servera med pasta.


Kommentar:
Kycklingleverrätten blir mindre fet med bara juice, som man kan tillsätta mer av i stället för den föreslagna grädden, tills man får en stuvning. Grädden gör smaken mild. Väljer man mjölk eller tunnare grädde skär sig såsen.