Du behöver
- 400 g kycklinglever
- 1 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 krm citronpeppar
- 2 äpplen
- 1/2 citron
- 2 msk smör eller margarin
- 1 dl äppeljuice
- 1 msk finhackad persilja
- ev. 1 dl vispgrädde
Gör så här
1
Tina och skölj levrarna. Låt dem droppa av på papper. Dela dem i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Strö blandningen över leverbitarna och rör samman med två gafflar.
2
Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och pressa citron över. Bryn leverbitarna i matfett i stekpanna. När de fått färg tillsätts äppelklyftor och juice. Bräsera 5 minuter. Tillsätt persilja och grädde. Servera med pasta.
Kycklingleverrätten blir mindre fet med bara juice, som man kan tillsätta mer av i stället för den föreslagna grädden, tills man får en stuvning. Grädden gör smaken mild. Väljer man mjölk eller tunnare grädde skär sig såsen.