Du behöver

  • 250 g pasta t ex snäckor
  • 150 g lax rökt
  • 1 st gurka ca 350 g
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 tsk wasabi eller 2 msk riven pepparrot
  • 150 g sallat gärna olika sorter

Gör så här

Koka pastan. Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar. Blanda crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi eller pepparrot, lax och gurka. Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av. Rör ner såsen i den ännu ljumma pastan. Riv sallaten i bitar och blanda ner den. Servera direkt.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.