Du behöver

  • 300 g torsk djupfryst eller färsk
  • 1 st purjolök 125 g
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk pressad citron
  • 1 st burk musslor 250 g
  • 200 g skalade räkor

Gör så här

1
Tina den djupftysta fisken något. Skär fisken i bitar.

2
Skölj och strimla purjolöken. Fräs löken i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Lägg i fisken.

3
Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisåsoch citronsaft. Låt fisken koka på svag värme under lock 6-8 min.

4
Låt musslorna rinna av. Blanda ner musslor och räkor. Låt allt bli varmt utan att koka.

5
Servera med kokt ris och sallad.

6
Tips för magrare rätt: Byt ut vispgrädden mot matlagningsgrädde. Eller ta hälften av varje.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.