Du behöver
- 300 g torsk djupfryst eller färsk
- 1 st purjolök 125 g
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl chilisås
- 1 msk pressad citron
- 1 st burk musslor 250 g
- 200 g skalade räkor
Gör så här
1
Tina den djupftysta fisken något. Skär fisken i bitar.
2
Skölj och strimla purjolöken. Fräs löken i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Lägg i fisken.
3
Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisåsoch citronsaft. Låt fisken koka på svag värme under lock 6-8 min.
4
Låt musslorna rinna av. Blanda ner musslor och räkor. Låt allt bli varmt utan att koka.
5
Servera med kokt ris och sallad.
6
Tips för magrare rätt: Byt ut vispgrädden mot matlagningsgrädde. Eller ta hälften av varje.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.