Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 8 st soltorkade tomater i olja
  • 10 st oliver
  • 100 g fetaost tärnad
  • 0.5 dl rapsolja (eller olja från fetaosttärningarna)
  • 3 st ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • yoghurt eller turkisk

Parmesankräm:

1 st vitlöksklyfta
2 dl crème fraîche
1 dl parmesanost riven
salt och peppar

Servering:

8 skiva lufttorkad skinka t ex serrano eller parma
ärtskott

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna. Hacka tomater och oliver och lägg dem i mjölblandningen tillsammans med fetaosttärningarna.

2
Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda smeten och häll upp den i muffinsformar. Grädda muffinsen i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

3

4
Parmesankräm

5
Finhacka vitlöksklyftorna. Blanda creme fraiche, parmesanost och vitlök till en smet. Smaka av med salt och peppar.

6

7
Servering

8
Skär muffinsen i halvor. Lägg parmesankräm, en skiva lufttorkad skinka och några ärtskott emellan. Eller servera muffinsen hela med krämen som en topping, några ärtskott som dekoration och den lufttorkade skinkan bredvid.