Du behöver
- 2 skivor fläskschnitzel
- salt
- pepparmix
- 1 msk smör eller margarin
- Grönsaksröra:
- 5–6 salladslökar
- 2 soltorkade marinerade tomater
- 1/2 gul paprika
- 6 oliver
- 1 tsk olivolja
- Fetaostkräm:
- ca 50 g mager fetaost
- 1 dl matyoghurt
- chiliblandning
- Att servera till:
- klyftpotatis
- färsk frukt
Gör så här
1
Börja med grönsaksröran. Skölj, ansa och strimla salladslökarna. Låt tomaterna rinna av och strimla dem. Kärna ur och skär paprikan i tärningar. Låt oliverna rinna av.
2
Fräs alltsammans i lite olja i en stekpanna tills löken och paprikan är mjuk.
3
Riv fetaosten och blanda den med yoghurten. Smaksätt med lite chiliblandning.
4
Skär bort eventuellt fett och hinnor från köttet. Salta och peppra köttskivorna och stek dem direkt i brynt matfett i en stekpanna, tills de fått fin färg och är genomstekta.
5
Lägg upp köttet på varma tallrikar och fördela grönsaksröran över. Servera med klyftpotatis och fetaostkräm.
6
Avsluta med färsk frukt.