Du behöver

  • 2 skivor fläskschnitzel
  • salt
  • pepparmix
  • 1 msk smör eller margarin
  • Grönsaksröra:
  • 5–6 salladslökar
  • 2 soltorkade marinerade tomater
  • 1/2 gul paprika
  • 6 oliver
  • 1 tsk olivolja
  • Fetaostkräm:
  • ca 50 g mager fetaost
  • 1 dl matyoghurt
  • chiliblandning
  • Att servera till:
  • klyftpotatis
  • färsk frukt

Gör så här

1
Börja med grönsaksröran. Skölj, ansa och strimla salladslökarna. Låt tomaterna rinna av och strimla dem. Kärna ur och skär paprikan i tärningar. Låt oliverna rinna av.

2
Fräs alltsammans i lite olja i en stekpanna tills löken och paprikan är mjuk.

3
Riv fetaosten och blanda den med yoghurten. Smaksätt med lite chiliblandning.

4
Skär bort eventuellt fett och hinnor från köttet. Salta och peppra köttskivorna och stek dem direkt i brynt matfett i en stekpanna, tills de fått fin färg och är genomstekta.

5
Lägg upp köttet på varma tallrikar och fördela grönsaksröran över. Servera med klyftpotatis och fetaostkräm.

6
Avsluta med färsk frukt.