Du behöver

  • 4 st röda paprikor
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1 näve hackad persilja
  • 2 msk kapris
  • flingsalt
  • svartpeppar

Till servering:

bröd skivat ljust

Gör så här

1
Skölj av paprikan och rosta den sedan i ugnen på grillvärme tills skalet blivit ganska bränt. Det tar cirka 15–20 minuter beroende på ugnen.

2

3
Stoppa paprikorna direkt i en ren plastpåse och låt dem svalna. Dra sedan av skinnet och rensa bort mellanväggar och kärnor.

4

5
Spara gärna saften som bildats i påsen.

6
Skär paprikorna i breda strimlor.

7

8
Häll olja och vinäger i en kastrull tillsammans med rosmarin, tunt skivad vitlök och vätskan från paprikorna.

9

10
Koka upp och låt koka i 2 minuter.

11
Tillsätt sedan paprikor, persilja och kapris. Salta och peppra efter smak. Låt svalna och marinera paprikorna i lagen i kylskåp över natten.

12

13
Ta fram paprikorna i god tid före serveringen så att de inte är kylskåpskalla. Servera gärna på en skiva ljust bröd.