Du behöver
- 2 kalla kokta potatisar
- 600 g lammfärs
- 2 msk vatten
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk (oliv)olja
- 2 burkar (à 400 g) kidneybönor
- 75 g kalamataoliver
- 50 g lätt ost av fetatyp
- 50 g solrosskott
- 2 dl lättyoghurt
- 2 msk flytande honung
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1–2 msk repade timjanblad
Gör så här
1
1. Pressa potatisen, blanda med färs, vatten, salt och peppar. Forma åtta biffar. Stek på medelvärme med olja, cirka 7 minuter på varje sida.
2
2. Blanda bönor och oliver, smulad ost och solrosskott.
3
3. Smaksätt yoghurten med honung, salt och peppar samt timjan. Servera till bönsallad och biffar.