Du behöver

  • 2 kalla kokta potatisar
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk (oliv)olja
  • 2 burkar (à 400 g) kidneybönor
  • 75 g kalamataoliver
  • 50 g lätt ost av fetatyp
  • 50 g solrosskott
  • 2 dl lättyoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1–2 msk repade timjanblad

Gör så här

1
1. Pressa potatisen, blanda med färs, vatten, salt och peppar. Forma åtta biffar. Stek på medelvärme med olja, cirka 7 minuter på varje sida.

2
2. Blanda bönor och oliver, smulad ost och solrosskott.

3
3. Smaksätt yoghurten med honung, salt och peppar samt timjan. Servera till bönsallad och biffar.