Du behöver
- 600 g (2–3 stycken) kycklingfiléer
- salt, svartpeppar
- 8–12 blad färsk salvia
- 4–6 rejäla skivor vällagrad hårdost
- 8–12 skivor rökt renstek
- 1 msk smör att steka i
- 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
- 2 dl vatten
- 1/2 tärning kalvbuljong
Gör så här
1
1 Putsa köttet och halvera filéerna på höjden till tunnare skivor. Salta och peppra på bägge sidor. Fördela salviabladen på köttet, täck med ostskivor och fäst slutligen rensteken med tandpetare på varje kycklingskiva.
2
2 Stek i drygt medelvarm stekpanna med smör eller olja, rensidan först. Vänd efter 3–4 minuter och stek lika länge på andra sidan. Späd i pannan med saft och vatten, smula i buljong och sänk till svag värme. Sjud under lock ytterligare 5 minuter. Servera med pasta, gärna grön.