Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 st makrill flatrökta
  • 4 st mjuka fiberfrallor eller liknande
  • 30 g lättmargarin
  • 4 st salladsblad stora
  • 5 st potatis kokta
  • 8 st rädisor
  • 4 msk lätt crème fraiche
  • 2.5 msk sötstark senap
  • 1 msk dill finklippt

Gör så här

1
1 Koka upp äggen i vatten som täcker och låt sjuda med locket på glänt 8 minuter. Spola äggen kalla och skala dem. Dra skinnet av makrillarnas utsida.

2
2 Bred brödunderhalvorna med margarin så att salladsbladen fäster. Skiva potatisen och fördela på salladen, likaså äggen. Skiva även rädisorna tunt. Blanda samman

3
creme fraiche, senap och klippt dill, klicka på potatis och ägg, cirka halva mängden. Lägg makrillen, eventuellt halverad, ovanpå och klicka på mera senapssås.

4
3 Strö på rädisskivor och täck med överhalvorna av brödet. Packa portionsvis tätt i plastfolie om burgarna ska med på utflykt.