Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk majsena ljus redning
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • 450 g sejfilé
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 st äggula
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl citron rivet skal av
  • 1/2–1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 400 g ärter

Gör så här

1
1 Koka upp vatten med citronsaft och citronskal, salt, redning och buljongtärning. Lägg i fisken och låt den dra cirka 10 minuter.

2
2 Vispa ner grädde och äggula i fiskspadet, värm upp tills såsen blir tjock.

3
3 Blanda persilja, citronskal och vitlök. Värm ärterna, klicka på 1 matsked smör. Servera med kokt ris.


Kommentar:
Fräscha upp sejens gråa färg med en kryddig, friskt grön gremolata, vilket är en blandning av rivet citronskal, hackad persilja samt finhackad vitlök om så önskas.