Du behöver
- 2 stora eller 4 små makrillar
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 4 msk hackad dill
- 4 msk hackad inlagd rödbeta
- 1 dl rödbetslag
- 2 dl (lätt)-creme fraiche
Gör så här
1
1 Filea makrillarna, skölj och torka av dem. Strö peppar och salt på snittytorna. Fördela dill och rödbeta på hälften av filéerna, lägg de övriga ovanpå.
2
2 Koka upp lagen i en vid panna. Lägg i de dubbla filéerna bredvid varandra, täck med lock och sjud tills fisken är genomkokt.
3
3 Koka färskpotatisar tills bara en liten hård kärna känns med provsticka mitt i. Sila och ånga av. Servera till fisken med kokt brysselkål och creme fraiche.
Makrillen tillhör säsongsfiskarna och smakar extra gott på våren. När jag inte vill steka filéerna sjuder jag dem i rödbetsspad och får en pikant syrlig brytning.