Du behöver

  • 2 stora eller 4 små makrillar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 msk hackad dill
  • 4 msk hackad inlagd rödbeta
  • 1 dl rödbetslag
  • 2 dl (lätt)-creme fraiche

Gör så här

1
1 Filea makrillarna, skölj och torka av dem. Strö peppar och salt på snittytorna. Fördela dill och rödbeta på hälften av filéerna, lägg de övriga ovanpå.

2
2 Koka upp lagen i en vid panna. Lägg i de dubbla filéerna bredvid varandra, täck med lock och sjud tills fisken är genomkokt.

3
3 Koka färskpotatisar tills bara en liten hård kärna känns med provsticka mitt i. Sila och ånga av. Servera till fisken med kokt brysselkål och creme fraiche.


Kommentar:
Makrillen tillhör säsongsfiskarna och smakar extra gott på våren. När jag inte vill steka filéerna sjuder jag dem i rödbetsspad och får en pikant syrlig brytning.