Du behöver

  • 1 squash
  • 1 msk (oliv)olja
  • fingersalt, svartpeppar
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk strösocker
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1/2 grillad kyckling
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 dl färdigskalade (frys)räkor
  • 2-3 skivade, mindre tomater

Gör så här

1
Skiva squashen, halvera stora skivor, bryn dem hastigt i olja. Strö dem frikostigt med salt och peppar, rör i curryn så den får fräsa med någon halvminut för bättre smakutveckling. Sockra, tillsätt grädden och låt puttra under lock 5 minuter.

2
Befria kycklingen från ben, strimla köttet och låt det bli hett i såsen. Vänd i citronskal, räkor och tomater någon minut före servering, till pasta av valfritt slag, eller till ris.


Kommentar:
Vid ev allergi:
Kontrollera för säkerhets skull innehållet i kycklingens kryddblandning.