Du behöver
- 1 squash
- 1 msk (oliv)olja
- fingersalt, svartpeppar
- 1 1/2 tsk curry
- 1/2 tsk strösocker
- 3 dl kaffegrädde
- 1/2 grillad kyckling
- rivet skal av 1/2 citron
- 1 1/2 dl färdigskalade (frys)räkor
- 2-3 skivade, mindre tomater
Gör så här
1
Skiva squashen, halvera stora skivor, bryn dem hastigt i olja. Strö dem frikostigt med salt och peppar, rör i curryn så den får fräsa med någon halvminut för bättre smakutveckling. Sockra, tillsätt grädden och låt puttra under lock 5 minuter.
2
Befria kycklingen från ben, strimla köttet och låt det bli hett i såsen. Vänd i citronskal, räkor och tomater någon minut före servering, till pasta av valfritt slag, eller till ris.
Vid ev allergi:
Kontrollera för säkerhets skull innehållet i kycklingens kryddblandning.