Du behöver

  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 liter kalvbuljong (av tärning)
  • 1 squash
  • 2 gul lök
  • 2 röda/gula paprikor
  • 1 msk chilikryddad olja
  • 4 portionsbitar (pepparmarinerad) laxfilé
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk kinasoja
  • saft av 1/2 citron

Gör så här

1
Koka nudlarna i buljongen, låt dem rinna av. Strimla squash, lök och paprika, fräs mjuka i hälften av oljan på medelvärme. Ta upp.

2
Skär skinnet av laxbitarna, trä dem på korta träspett. Pensla med en blandning av ingefära, soja och citron. Stek på knapp medelvärme i pannan. Ta upp och håll varmt. Fräs nudlarna på hög värme i resterande olja, blanda i grönsaksfräset, servera med laxspetten.