Du behöver
- 3 st chorizokorvar 300 g
- 0.5 st gul lök
- 1 st burk borlottibönor eller bruna bönor utan sås
- 2 st tomater
- 0.5 dl vatten
- 1 tsk pressad limesaft eller vinäger
- limeskal strimlat
- salt
- 4 st tortillabröd
- grönsallad strimlad
Gör så här
1
Skinna av korvarna och finstrimla dem. Skala och grovhacka löken. Spola av bönorna med kallvatten i en sil. Skär tomaterna i bitar.
2
Fräs korvstrimlorna i en plastbelagd stekpanna tillsammans med löken tills fettet börjar smälta ur korvstrimlorna.
3
Tillsätt bönor, tomatbitar och vatten. Hetta upp, vänd och lyft hela tiden med två stekgafflar, tills bönorna börjar mosa sig och binda samman ingredienserna, cirka 5 minuter. Lyft pannan från värmen. Rör ner limesaft eller vinäger och limeskal. Smaka av med salt.
4
Sväng tortillabröden i en mycket het stekpanna med några droppar olja i så att de fräschas upp. Lägg fyllning och sallad som en remsa mitt på bröden. Vik in brödkanten från två sidor, därefter viks de två andra sidorna in så att de ligger omlott. Fäst med tandpetare eller vira smörgåspapper eller folie om.