Du behöver
- 4 grillskivor (à 200 g) lammstek med ben
- 2 vitlöksklyftor
- 1–2 (schalotten)lökar
- 2 msk smör
- 2 rosmarinkvistar
- 1 stort blomkålshuvud
- 2 burkar (à 400 g) kidneybönor
- 2 dl matyoghurt
- 2–3 msk sötstark senap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här
1
1 Koka upp vatten, buljong och de grövsta dillstjälkarna. Skär köttet i bitar. Skölj och grovskiva purjon.
2
2 Fiska upp dillstjälkarna. Lägg kött och purjo i sjudande buljong, småputtra 10 minuter. Tillsätt limejuice, börja med lilla mängden och smaka. Vispa redningen i såsen, sjud ett par minuter. Hacka dillvippor, blanda dem i såsen före servering.
3
3 Koka snabbris. Låt rumsvarma ärter koka med sista minuterna. Rör om före servering.