Du behöver

  • 4 grillskivor (à 200 g) lammstek med ben
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1–2 (schalotten)lökar
  • 2 msk smör
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 burkar (à 400 g) kidneybönor
  • 2 dl matyoghurt
  • 2–3 msk sötstark senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
1 Koka upp vatten, buljong och de grövsta dillstjälkarna. Skär köttet i bitar. Skölj och grovskiva purjon.

2
2 Fiska upp dillstjälkarna. Lägg kött och purjo i sjudande buljong, småputtra 10 minuter. Tillsätt limejuice, börja med lilla mängden och smaka. Vispa redningen i såsen, sjud ett par minuter. Hacka dillvippor, blanda dem i såsen före servering.

3
3 Koka snabbris. Låt rumsvarma ärter koka med sista minuterna. Rör om före servering.