Du behöver

  • 7 dl vatten
  • 1 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 kruka dill
  • 600 g lårfilé av
  • kyckling
  • 1 purjolök
  • saften av 1–2 limefrukter
  • 2–3 msk ljus redning av majsena
  • 4 portioner snabbris
  • 250 g tinade gröna ärter

Gör så här

1
1 Koka upp vatten, buljong och de grövsta dillstjälkarna. Skär köttet i bitar. Skölj och grovskiva purjon.

2
2 Fiska upp dillstjälkarna. Lägg kött och purjo i sjudande buljong, småputtra 10 minuter. Tillsätt limejuice, börja med lilla mängden och smaka. Vispa redningen i såsen, sjud ett par minuter. Hacka dillvippor, blanda dem i såsen före servering.

3
3 Koka snabbris. Låt rumsvarma ärter koka med sista minuterna. Rör om före servering.