Du behöver
- 7 dl vatten
- 1 1/2 tärning hönsbuljong
- 1 kruka dill
- 600 g lårfilé av
- kyckling
- 1 purjolök
- saften av 1–2 limefrukter
- 2–3 msk ljus redning av majsena
- 4 portioner snabbris
- 250 g tinade gröna ärter
Gör så här
1
1 Koka upp vatten, buljong och de grövsta dillstjälkarna. Skär köttet i bitar. Skölj och grovskiva purjon.
2
2 Fiska upp dillstjälkarna. Lägg kött och purjo i sjudande buljong, småputtra 10 minuter. Tillsätt limejuice, börja med lilla mängden och smaka. Vispa redningen i såsen, sjud ett par minuter. Hacka dillvippor, blanda dem i såsen före servering.
3
3 Koka snabbris. Låt rumsvarma ärter koka med sista minuterna. Rör om före servering.