Du behöver

  • 0.5 dl mjölk eller vatten
  • 2 msk havregryn
  • 1 st ägg
  • nötfärs ca 250 g
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddnejlikor malda

Till stekning

1 msk smör eller margarin
1 dl vatten eller buljong

Att servera till:

kokt potatis
sky frästa morotslockar och olika lökar

Gör så här

1
Blanda vätska och havregryn i en skål. Låt grynen svälla några minuter.

2
Rör ner ägg, färs, salt, peppar och kryddnejlikor. Arbeta färsen smidig.

3
Forma färsen till fyra lika stora bullar. Platta ut dem till biffar.

4
Stek biffarna cirka tre minuter på varje sida. Ta upp dem och håll dem varma. Häll bort det mesta av stekfettet. Tillsätt lite vatten eller buljong och vispa ur stekpannan. Smaka av skyn.

5
Servera med kokt potatis, sky, morotslockar och lök.