Du behöver

  • 4 fläsk- eller karrékotletter
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Sallad:
  • 800 g potatis,
  • kokta, kalla
  • 1 knippa salladslök, skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 paprikor, skivade
  • 1/2 dl kapris
  • Dressing:
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk citronsaft eller vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk torkad dragon
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1 Salta och peppra kotletterna. Stek dem i lättbrynt smör. Eller grilla ränder i grillpanna och efterstek i 175 grader i ugnen 8–10 minuter.

2
2 Klyfta potatisarna, varva dem med salladslök, rödlök, paprikor och kapris.

3
3 Skaka samman olivolja, citronsaft eller vinäger, senap, socker, dragon, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. Servera kotletterna med salladen. Garnera med salvia om så önskas.