Du behöver
- 4 fläsk- eller karrékotletter
- salt och svartpeppar
- 1 msk smör
- Sallad:
- 800 g potatis,
- kokta, kalla
- 1 knippa salladslök, skivad
- 1 rödlök, tunt skivad
- 2 paprikor, skivade
- 1/2 dl kapris
- Dressing:
- 1/2 dl olivolja
- 1 tsk citronsaft eller vinäger
- 2 tsk fransk senap
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk torkad dragon
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
1 Salta och peppra kotletterna. Stek dem i lättbrynt smör. Eller grilla ränder i grillpanna och efterstek i 175 grader i ugnen 8–10 minuter.
2
2 Klyfta potatisarna, varva dem med salladslök, rödlök, paprikor och kapris.
3
3 Skaka samman olivolja, citronsaft eller vinäger, senap, socker, dragon, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. Servera kotletterna med salladen. Garnera med salvia om så önskas.