Du behöver
- 1.5 st morötter skurna i stavar
- 2.5 st potatis skurna i stavar
- smör
- 1 st gul lök skuren i klyftor
- 2.5 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 st paprika 1 grön och 1 röd, skuren i grova strimlor
- 5.5 st peppar tunna ringar av färsk spansk
- 1 st ingefära sockerbitsstor bit riven färsk
- 1 st burk kokosnötsmjölk (4 dl)
- 2 msk grönsaksfond från flaska
- 2 msk vetemjöl
- 400 g falukorv skuren i stavar
- 1.5 dl gröna ärter
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
Fräs morötter och potatis i smör i en gryta i cirka 5 minuter. Tillsätt lök- och paprikasorter, pepparringar, ingefära, kokosmjölk och grönsaksfond. Låt småkoka cirka 10 minuter.
2
Red av med vetemjölet utrört i en aning vatten. Rör ner korv och ärter. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
3
Smycka eventuellt rätten med tärnad färsk paprika.