Du behöver

  • 1.5 st morötter skurna i stavar
  • 2.5 st potatis skurna i stavar
  • smör
  • 1 st gul lök skuren i klyftor
  • 2.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 st paprika 1 grön och 1 röd, skuren i grova strimlor
  • 5.5 st peppar tunna ringar av färsk spansk
  • 1 st ingefära sockerbitsstor bit riven färsk
  • 1 st burk kokosnötsmjölk (4 dl)
  • 2 msk grönsaksfond från flaska
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g falukorv skuren i stavar
  • 1.5 dl gröna ärter
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Fräs morötter och potatis i smör i en gryta i cirka 5 minuter. Tillsätt lök- och paprikasorter, pepparringar, ingefära, kokosmjölk och grönsaksfond. Låt småkoka cirka 10 minuter.

2
Red av med vetemjölet utrört i en aning vatten. Rör ner korv och ärter. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

3
Smycka eventuellt rätten med tärnad färsk paprika.