Du behöver
- 500 g djupfrysta räkor (helst storlek 70/90)
- 2-3 msk olivolja
- 1 medelstor, finhackad gul lök (1-2 finhackade vitlöksklyftor)
- 1 burk hela tomater
- ca 2 msk finhackad persilja
- 1/2-1 tsk oregano
- ca 1 dl torrt vitt vin
- salt och svartpeppar
- 200 g äkta fetaost (gärna Mevgal)
- Att äta till:
- vitt brytbröd
Gör så här
1
Tina och skala räkorna. Låt dem ligga i kylen så länge. Värm oljan i en låg, vid och stor panna. Tillsätt hackad lök och eventuell vitlök under omrörning. Rör utan uppehåll tills den gula löken mjuknat och är genomskinlig. Tillsätt de hela burktomaterna, vin och hackad persilja. Låt allt sakta sjuda och koka ihop lite under cirka 5 minuter. Rör om då och då. Dags att smaka av med oregano, salt och peppar.
2
Skär osten i knappt centimetertjocka, halva skivor eller i stora tärningar. Värm osten i tomat- och vinsåsen så att den blir genomvarm. Tillsätt och hetta snabbt upp de skalade räkorna precis innan det är dags att äta. Observera – de ska inte koka! Då blir de sega.
3
Servera rätten direkt, med vitt brytbröd till.
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.