Du behöver

  • 400 g champinjoner
  • 1–2 msk smör
  • 4 palsternackor
  • 500 g tinat renskav
  • 3/4–1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl matgrädde
  • torkade tranbär
  • 5 portioner bulgur
  • salt enligt paketet
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 lagerblad

Gör så här

1
1. Skiva och stek svampen ett par minuter på hög värme innan en aning smör tillsätts. Ta upp.

2
2. Skala nackorna och dela dem. Låt dem fräsa i smör på hög värme. Ta upp.

3
3. Bryn renskavet i smör. Riv det till strimlor med två gafflar, salta och peppra. Tillsätt grädde, svamp, nackor och tranbär. Låt puttra 5 minuter.

4
4. Koka bulgur med salt, rosmarin och lagerblad.