Du behöver

  • 600 g koljafilé, färsk eller tinad
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör att steka i
  • 5 portioner snabbris
  • 400 g tinade ärter
  • 1 dl (mild) ajvar relish
  • 1 dl lätt-creme fraiche
  • rivet skal av 1/2 citron

Gör så här

1
1. Dela fisken grovt och lägg i matberedare med ägg, potatismjöl, salt och pepparsorterna. Mixa till slät färs och blanda sedan i persiljan med gaffel.

2
2. Bryn hälften av smöret lätt i varm stekpanna, stek åtta klickar färs till platta biffar, cirka 4 minuter på varje sida.

3
3. Koka riset efter paketets anvisning. Låt ärterna bli heta ovanpå riset den sista kokminuten. Blanda.

4
4. Rör samman ajvarsåsen med creme fraiche och citronskal. Servera som sås.