Du behöver
- 600 g koljafilé, färsk eller tinad
- 1 ägg
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 dutt kajennpeppar
- 1 dl hackad persilja
- 2 msk smör att steka i
- 5 portioner snabbris
- 400 g tinade ärter
- 1 dl (mild) ajvar relish
- 1 dl lätt-creme fraiche
- rivet skal av 1/2 citron
Gör så här
1
1. Dela fisken grovt och lägg i matberedare med ägg, potatismjöl, salt och pepparsorterna. Mixa till slät färs och blanda sedan i persiljan med gaffel.
2
2. Bryn hälften av smöret lätt i varm stekpanna, stek åtta klickar färs till platta biffar, cirka 4 minuter på varje sida.
3
3. Koka riset efter paketets anvisning. Låt ärterna bli heta ovanpå riset den sista kokminuten. Blanda.
4
4. Rör samman ajvarsåsen med creme fraiche och citronskal. Servera som sås.